Volop lente!

Het weekend is echt zo’n moment dat je eens lekker vanuit je stoel naar buiten kunt kijken, naar de bomen, mensen op straat, de tuinen van de overburen, enzovoort. Vandaag zat ik ook weer eens met een lekkere bak koffie op die zelfde stoel voor het raam (nee er staan geen Geraniums, zo ver is het nog lang niet). Het leek wel lente!

Een strak blauwe lucht, vogels die af en aan vliegen al zoekend naar nog wat besjes, de eerste bolletjes die met wat vers groen boven de grond uit komen en ga zo maar door. Wauw, dan kriebelt het bij mij al weer om wat hoognodige veranderingen in de tuin aan te brengen.

Ik trek m’n klompen aan en struin wat door de tuin. Het meeste ziet er netjes en verzorgd uit, weinig te doen dus. Dit betekend bij ons trouwens niet dat alle struiken en bomen al gesnoeid zijn. Want wat is er nu mooier dan dat je in de winter ook nog het idee van een tuin hebt? Als je alles maar kaal snoeit (velen noemen dat de tuin winter klaar maken…) zie je echt geen vogel meer voorbij komen, ook ziet de tuin er dan veel saaier uit dan nodig is. Bij ons dus een heerlijk lente gevoel, je zou met je ogen de knoppen wel uit de takken willen trekken!

Ook zie ik daar in het hoekje de beuk (Carpinus Betulus) staan die ik een paar weken geleden heb aangeschaft. De knoppen zijn inmiddels al een paar centimeter groot en willen niets liever dan nog veel groter worden. Zodra de tulpen uit de tuin zijn krijgt hij vaste grond onder de voeten en kan hij lekker door groeien.

Dan nog een bezoekje aan onze drie dames in het kippen hok. Deze leggen sinds een weekje geen eieren meer. Zeker te koud onder de voeten geworden. Wel jammer, want onze Barneveldse dames waren net goed aan de leg. De eitjes smaken heerlijk en als ze af en toe wat extra groenvoer krijgen kakelen ze nog uitbundiger!

Goed, zo weer voldoende over de aankomende lente. Volgende keer hoop ik wat meer te schrijven over de geschiedenis van de bonsai en wat vreemde invloeden met het Nederlandse landschap kunnen doen.

Like:

Deel:

Geef een reactie